Без категория

Луксозен бутиков хотел в сърцето на Делта Окаванго, Ботсуана

 

Обект: Sandibe Okavango Safari Lodge

Екип архитекти на проекта: Nick Plewman, Duran Bezuidenhout, Alex Michaelis, Karolina Szarmach

Площ: 5384 м2

Година на проекта: 2014

Луксозен бутиков хотел с 24 легла в сърцето на Делта Окаванго, Ботсуана. Делта на Окаванго се счита за едно от седемте природни чудеса на африканския континент. Хотелът отговаря на най-високи изискванията за устойчивост: постройките са изцяло изградени от биоразградими материали. 70% от енергийните нужди са от устойчив произход. Минимално до нулево въздействие върху фауната и флората. Пълно пречистване на отпадните води. Отговаря на най-високите стандарти за комфорт. Сандибе е построен почти изцяло от дърво.

Ламинираните борови греди дават криволинейна форма. Покрива на сградата е оформен като обърната лодка, облицован с канадски кедър. Външните стени и балюстради са изработени от евкалиптови летви.

Захранването се получава от 100 KVA фотоволтаична система, допълнена от генераторите, които работят само от 3 до 4 часа на ден. Топлата вода се доставя от слънчеви колектори. Всички отпадъци се събират за пълно биологично пречистване, която прави отпадъчните води абсолютно безопасни за изхвърляне във високо чувствителна среда.

Екологичният успех на проекта може би най-добре се оценява от факта, че дивата природа наоколо, включително големи животни като слон, хипопотам, лъв и леопард, продължават да живеят в района необезпокоявани.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *